DE BLAARKOP

In 2016 zijn wij, een actief echtpaar 60-plussers, gestart met onze B&B, met 1 kamer. Nu 5 jaar later hebben we 4 kamers, waar we met veel plezier aan werken.

Eerst de naam, die misschien wat vreemd overkomt voor een B&B. Het is een ode aan een prachtig Oud Hollands runderras, dat hier in de omgeving van Leiden veel te vinden was. De melk van deze koeien was uitermate geschikt voor de kaasbereiding , vandaar de Leidse kaas. Hier op de boerderij werden vroeger ook blaarkoppen gehouden. In onze B&B zal nooit een blaarkop komen logeren, maar komt in café de bonte koe wel eens een koe een biertje halen?

Naast onze B&B hebben we (onze zoon is de derde generatie) een schoenmakerij waar maatschoenen gemaakt worden en schoenen gerepareerd worden. U kunt eens kijken op abswoudeschoenen.nl

DE KAMERS

Alle kamers zijn vernoemd naar koeien die wij hier hebben gehouden, en voor ons bijzonder waren.

Op alle kamers kan er in overleg een extra logeerbed of kinderledikantje geplaats worden.

Voor alle kamers gelden dezelfde regels, d.w.z. wees zuinig op onze spullen, dan kunnen er nog veel meer mensen van genieten.

De ontbijten worden op de kamers geserveerd.

Er is dus in onze B&B slaapplaats voor 8 personen.

Er mag op de kamers en in ons huis niet gerookt worden.

KAMER SIENTJE

De kamer  is gebouwd in de voormalige hooiberg, waarbij alles gelijkvloers is, het is een ruime kamer met eigen badkamer. In de kamer staan 2 eenpersoonsbedden, een eethoek, een paar lekkere fauteuils en er is gelegenheid om koffie en thee te zetten. Ook is er een magnetron en een koelkastje. Er is voor de deur een eigen terrasje en ruime parkeerplaats.

Bed and Breakfast de Blaarkop in Nieuw Wetering
Bed and Breakfast de Blaarkop in Nieuw Wetering
Bed and Breakfast de Blaarkop in Nieuw Wetering

KAMER TRIJNTJE

Deze kamer is ook in de hooiberg gebouwd.  Ook in deze ruime kamer een eethoekje, zithoekje en een tweepersoonsbed. Ook is er de gelegenheid om koffie en thee te zetten en er is een magnetron. Deze kamer heeft een eigen badkamer en  eigen terrasje voor de kamer. Ook voor de gasten voor deze kamer is er parkeergelegenheid.

KAMER ISABEAU

Deze kamer bevindt zich in ons huis op de eerste etage, u moet dus een trap op. De kamer is ingericht voor 2 personen. Er zijn 2 eenpersoonsbedden, zithoekje, een eethoekje en gelegenheid om koffie en thee te zetten.

De gasten van deze kamer hebben een gedeelde badkamer met de andere kamergebruikers (van kamer Troentje). Buiten is er een heerlijk terrasje.

Slaapkamer van Bed and Breakfast de Blaarkop in Nieuw Wetering
Slaapkamer van Bed and Breakfast de Blaarkop in Nieuw Wetering
Badkamer van Bed and Breakfast de Blaarkop in Nieuw Wetering

KAMER TROENTJE

Ook voor deze kamer moet u de trap op. Het is een ruime kamer met 2 eenpersoonsbedden (2.10 meter), zit- en eethoekje en gelegenheid om koffie en thee te zetten.

Gasten van deze kamer delen de badkamer met de gasten van de andere kamer (kamer Isabeau). Buiten is een heerlijk terrasje en ook is er parkeergelegenheid.